De cursus

 

De cursus bestaat uit 4 wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer 2 uur en is bedoeld voor baby’s van ongeveer 6 weken tot 9 maanden samen met één vaste ouder/verzorger.
In een ontspannen sfeer wordt de techniek van de babymassage aangeleerd. Daarnaast komen er nog vele interessante onderwerpen rond jezelf en je baby aan bod in verschillende thema’s.

Tenslotte laten we op het eind van de les de ouders zelf ervaren wat hun baby’s voelen tijdens de massage, zoals:
Met welke druk en snelheid voelt het aanraken het prettigste? Wat ervaar je als je plotseling loslaat? Wat doet (on)zorgvuldigheid met je? Enz.
Dit stukje volwassen massage wordt altijd op de achterkant van het lichaam, over de kleding heen gegeven.

Tijdens de cursus is er voldoende ruimte voor het voeden, verschonen en te slapen leggen van je baby. We passen ons aan zijn/haar ritme aan.

Babymassage aan huis
Wil je de babymassage liever rustig thuis leren? Dat kan! De cursus bestaat dan uit drie lessen van ongeveer 1 uur en 15 minuten. Het voordeel is dat je kindje in zijn eigen omgeving gemasseerd kan worden door jou (en eventueel je partner) op een moment dat het jullie uitkomt. Dit kan vooral fijn zijn als je kindje heel gevoelig is voor prikkels of snel vermoeid is. Voor te vroeg geboren kindjes of kindjes met een moeilijke start kan dit erg prettig zijn. .

Foto's de cursus